Λυκάστη Σκόπελος Διαμερίσματα Studios Ενοικιαζόμενα

Πληροφορίες

Πληροφορίες διευκόλυνσης της διαμονής σας:

Η διαδρομή προς την πόλη είναι 4 λεπτά με το αυτοκίνητο και περίπου 20 λεπτά με τα πόδια. H Βίλλα βρίσκεται σε  τέτοιο σημείο του νησιού ώστε να σας παρέχει τις καθημερινές εξορμήσεις σας προς τα όλα αξιοθεατα χωρίς ταλαιπωρία. Η θέα ειναι απεριόριστη και η μαγεία του πράσινου κάνει έντονα την παρουσία του σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Χαρείτε τις διακοπές σας μακρυά απο τον θόρυβο της πόλης.

Απολαύστε το πρωινό σας ατενίζοντας την Σκόπελο απο τρία διαφορετικά σημεία.

 Η στάση του λεωφορείου προς όλες τις παραλίες του νησιού απέχει περίπου 150 μέτρα από την είσοδο της Βίλλας. Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο και μικρή αγορά. Υπάρχει συνεργασία για ενοικίαση αυτοκινήτου και μοτό.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Στη Σκόπελο θα βρειτε, μερικές από τις ωραιότερες Αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. Αν φθάσετε στο νησί με σκάφος ή νοικιάσετε βάρκα θα έχετε την τύχη να κολυμπήσετε σε υπέροχες ερημικές παραλίες ενώ με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή το λεωφορείο που κάνει συνεχώς δρομολόγια μεταξύ Σκοπέλου και Γλώσσας θα βρεθείτε στην απέραντη Μηλιά, τις μικρούλες Αντρίνες, στην μοναδική Καστάνη, το Χόβολο, το Λιμνονάρι, τον Στάφυλο και το Βελανιό, μία απο τις ομορφότερες παραλίες του νησιού που εξακολουθεί να συγκεντρώνει τους αμετανόητους γυμνιστές και όσους αντέχουν το περπάτημα. Στον μοναδικό Πάνορμο το μπάνιο το σούρουπο είναι μια αξέχαστη εμπειρία αφού λες πως κολυμπάς μέσα σε ένα ποτάμι με χρυσά νερά καθώς ο ήλιος χάνεται στο βάθος του ορίζοντα.

 


ΑΞΙΟΘΕΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Το Λαογραφικό Μουσείο στη συνοικία του Φραγκομαχαλά, στο οποίο παρουσιάζεται η αναπαράσταση της σκοπελίτικης κατοικίας, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του οικιακού εξοπλισμού εργαλεία, αντικείμενα και λειτουργικούς χώρους. Υπάρχει επίσης μία θαυμάσια συλλογή από τοπικές ενδυμασίες με όλες τους τις παραλλαγές και μοντέλα παλαιών πλοίων που αναδεικνύουν την τέχνη των καραβομαραγκών της Σκοπέλου, οι οποίοι ήταν περιζήτητοι μέχρι την Πόλη, το Γαλαξίδι και το Άγιο Όρος. Οι μελετητές της ιστορίας θα βρουν επίσης ένα πλούσιο αρχειακό υλικό από παλιά έγγραφα της Δημογεροντίας Σκοπέλου, σπάνια βιβλία και κείμενα και ένα εκτενές φωτογραφικό αρχείο.

Το σπίτι μουσείο του συγγραφέα Παύλου Νιρβάνα.

Τα ερείπια του ναού του Ασκληπιού στη θέση Αμπελική στη νότιο – ανατολική παραλία του όρμου της Σκοπέλου, που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα πΧ.. Παλαιότερες και πρόσφατες ανασκαφές αποκαλύπτουν σιγά-σιγά οικοδομήματα της εποχής και πολλά αφιερώματα, αγάλματα και επιγραφές κλασικών κυρίως και ελληνιστικών χρόνων. Για το μνημείο αυτό καταρτίζεται πρόγραμμα πλήρους αποκάλυψης και ανάδειξης του.

Τα ερείπια του Ενετικού φρουρίου, του Κάστρου. Κάτω από το Κάστρο βρίσκεται η ακρόπολη κλασικών χρόνων με το τείχος της αρχαίας Πεπαρήθου, τμήματα του οποίου σώζονται σε αρκετά σημεία. Στα δυτικά και στα βόρειο-δυτικά του Κάστρου, στις θέσεις "στου Κανάκη τη Λάκκα" και "Ράχες –Αγ. Κων/νος" σώζονται ακόμα οι καλοφτιαγμένοι τοίχοι που συγκρατούσαν τα πλατώματα, όπου πιθανότατα είχαν χτιστεί αντίστοιχα οι ναοί της Αθηνάς και του Διονύσου. Μέσα στην περιοχή βρίσκονται πολλές μικρές εκκλησίες, όπως αυτή του Αγ. Αθανασίου, που ήταν και ο πρώτος μητροπολιτικός ναός της εντός του φρουρίου πόλεως και διατηρεί θαυμάσιες τοιχογραφίες του 17ου αιώνα. Στα θεμέλιά του βρίσκεται αρχαιότερο ιερό ειδωλολατρικής περιόδου. Στη δε κορυφή του Κάστρου βρίσκεται και το μαγαζί του Γιώργου Ξηντάρη, ενός από τους τελευταίους της ρεμπέτικης μουσικής.

Τα περίφημα "Σεντούκια", τους μοναδικούς αρχαίους λαξευτούς στο βράχο τάφους, πιθανόν Υστερορωμαικών χρόνων, στο βουνό Καρυά, συλημένους από τον προηγούμενο αιώνα. Το μέρος είναι κάπως δυσπρόσιτο, ένας απογευματινός όμως περίπατος θα σας αποζημιώσει με την πανοραμική θέα των γύρω νησιών.

Τις εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το παρεκκλήσι των Αγ. Αναργύρων (σύνθετος τετρακιόνιος τρουλαίος ναός, με επιγραφή του 1676 πάνω από τη νότια θύρα και σχιστολιθική στέγη – όπως οι περισσότεροι ναοί της Σκοπέλου). Το τέμπλο του είναι ξυλόγλυπτο, πλούσια διακοσμημένο με κληματίδες, ζώα και πτηνά και φέρει τη Μεγάλη Δέηση. Επιγραφή πάνω από την Ωραία Πύλη δηλώνει ότι το τέμπλο κατασκευάστηκε το 1683 από τον κρητικό Αντώνιο Αγοραστό.

Τις εκκλησίες του Άη Νικόλα, του Ευαγγελισμού (σταυροειδής δικιόνιος τρουλαίος με τέμπλο του 1669) και της Ζωοδόχου Πηγής, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Τους ναούς του Αγ. Γεωργίου της κυρατσώς (με το διακοσμημένο από βότσαλα πάτωμα και εικόνες του 16ου και 17ου αιώνα), του Αγ. Μιχαήλ Συννάδοντος, με άφθονη χρήση μαρμάρινων γλυπτών μελών στην τοιχοδομία του, ιδίως σαρκοφάγων. Στην πεντάπλευρη αψίδα του Ιερού είναι εντοιχισμένη αρχαία ενεπίγραφη επιτύμβια στήλη. Επίσης της Παναγίας Φανερωμένης, μονόκλιτος με επιγραφή του 1711 πάνω από τη δυτική θύρα και εικόνες 17ου και 18ου αιώνα.

To μοναστήρι της Ευαγγελίστριας με εξαίρετο τέμπλο επικαλυμμένο από φύλλα χρυσού. Είναι κτισμένο σε δυσπρόσιτη πλευρά φαραγγιού με εξαίρετη θέα προς την πόλη και με την φρουριακή εμφάνιση, που συνδέεται με τα δύσκολα χρόνια, όπου ξακουστοί πειρατές λυμαίνονταν τα νησιά των Σποράδων. Το μοναστήρι αυτό είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεγάλη και εύπορη οικογένεια των Δαπόντε. Σώζεται μάλιστα μαρμάρινη κτητορική επιγραφή της οικογένειας του 1712. Αριστερά της εισόδου είναι το νεότερο παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου και δεξιά το μαγειρείο, ο φούρνος και η Τράπεζα της Μονής. Τις τέσσερις πλευρές του υψηλού περιβόλου καταλαμβάνουν τα ξυλόστεγα κελιά των μοναχών, ενώ στο μέσον του τετράγωνου χώρου υψώνεται το καθολικό της Μονής.

Τη Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα –μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Άθω. Βρίσκεται απέναντι από το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και η ίδρυσή της πρέπει να έγινε κάπου μεταξύ του 16ου και 17ου αιώνα, καθώς το σωζόμενο ακόμη στη μονή σγίλιο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Κυρίλλου Β΄, το οποίο εκδόθηκε το έτος 1636 και την ανακηρύσσει σταυροπηγιακή , τη θεωρεί ως προ πολλού υφιστάμενη.

Μονές που ακόμη αξίζει να επισκεφθείτε είναι της Παναγίας Λιβαδιώτισσας και το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου (17ος αιώνας) με καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο.

 

Latest News & Events

  • [10-10-2011]

    Το νησί της Σκοπέλου ανήκει στο νησιώτικο σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων. Είναι το δεύτερο νησί στη σειρά μετά την Σκιάθο.

    Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χιλ., περίμετρο 67 χιλιόμετρα. (επιφάνειά περίπου 210 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίμετρος περίπου 60 μίλια) και πληθυσμό 3.500 κατοίκων.

    Διαβάστε περισσότερα: Πως θα φθάσετε στη Σκόπελο  
  • [13-10-2011]

    "Σκόπελος: Το νησί των θρύλων"..

    Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ

    Ιστορία - Τοποθεσία - Μορφολογία

    Πληθυσμός 3.500 κάτοικοι-Έκταση 96 τ.χλμ.

    Η γοητεία της Σκοπέλου αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη από το πρώτο αγνάντεμα, πριν ακόμα βγει στη στεριά...

    Διαβάστε περισσότερα: Ιστορία

CONTACT

Tel. Booking: +30.6989207262 


Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Stafylos - Skopelos
Greece